Hoeveslagerij
Cornette

verse producten rechtstreeks van de hoeve

De Hoeve

Onze dieren

Al onze dieren worden op een milieuvriendelijke wijze gekweekt met natuurlijke eigen voedergewassen. Dit geeft ons de mogelijkheid om elke dag dezelfde kwaliteit te garanderen.

Eigen voeders

De voeding van onze dieren is belangrijk om de beste kwaliteit van het vlees te bekomen. Op de omliggende landbouwgronden telen we deze voeders zelf. Dit zijn vooral: bieten, stro, hooi, gras en aardappelen.

Nieuwe stallen

Onze dieren worden gekweet op en rond de boerderij. In 2015 hebben we geinvesteerd in nieuwe grotere stallen om al onze dieren te kunnen blijven verzorgen.

Belgisch Wit Blauw

Het Belgisch witblauw, is een runderras dat voornamelijk gehouden wordt voor het vlees. Een andere naam die gebruikt wordt is Belgisch(e) blauw(e). Het ras komt hoofdzakelijk voor in Midden- en Hoog-België. Het Belgisch witblauw staat bekend om zijn imposante spiermassa door een doorgedreven veredeling.

Historiek

Onze hoeve dateert uit 1850. Het was de boerderij van ons vader vooral gericht op landbouw. In 2003 hebben we beslist om de hoeve om te bouwen tot een hoeveslagerij. Ondertussen zijn we gekend in Tiegem en omstreken voor het verse vlees rechtstreeks van de boerderij.